Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Kultura

Svetogotrske sobotnice: koncert slovenskega otroškega zbora in Toronto Children`s Chorus

Slovenski otroški zbor (SOZ) je projektni zbor, ki se že od leta 2002 vsako leto konec junija zbere v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani. Izbrani mladi pevci s talentom in veseljem do petja pod vodstvom priznanih zborovskih dirigentov teden dni prepevajo in se ob najrazličnejših družabnih, športnih in umetniških aktivnostih družijo z vrstniki iz vse Slovenije ter zamejstva. Teden zaključijo z dvema koncertoma.

Zbor sestavljajo otroci in mladi iz vse Slovenije in zamejstva, stari med 9 in 15 let. Nadarjeni pevci imajo priložnost, da nadgradijo svoje zborovske izkušnje, pevsko znanje in glasbeno razgledanost skozi izvajanje raznolike zborovske glasbe. Umetniški vodja SOZ-a je dirigent in skladatelj Damijan Močnik.

Toronto Children's Chorus (TCC) je glasbena skupnost, ki že od leta 1978 vzgaja generacije mladih glasov. V svoji zgodovini je zbor zmagal na številnih tekmovanjih in nastopil na uglednih prizoriščih. Nazadnje so sodelovali na turneji »Voices Together«: Mednarodnem simpoziju mladinskih zborov v Washington D.C.-ju, julija 2023 pa so nastopili v Carnegie Hallu v New Yorku.

Otroški zbor iz Toronta sestavlja sedem zborov: štirje vadbeni zbori, stari od 6 do 12 let (Spirito, Pasio, Anima in Coro), ter trije glavni zbori, stari od 12 do 18 let (Cantare, Chorealis in Chamber). Po 15 letih umetniškega vodenja Elise Bradley, je zbor jeseni 2022 prevzela Zimfira Poloz.